De camping

Ontstaan en eindigen van de minicamping

Ben en Trees (boer en boerin) hebben zo’n twintig jaar voor de start van deze camping al eens tegen elkaar gezegd, dat op dat kleine stukje grond naast de stal, best een paar tentjes of caravans konden staan. Dat leek hun immers best gezellig. Maar verder dan zo’n verzinsel is het destijds nooit gekomen. Voor Ben en Trees was hun gemengd agrarisch bedrijf al een hele kluif, dus ‘even’ een minicamping erbij, dat werd niet wat. Vele jaren later, toen hun oudste dochter reeds het huis uit was en de andere dochter dat ook wel wilde, ontstond het plan een tweede bedrijfswoning te bouwen. Wanneer deze bedrijfswoning gerealiseerd zou worden, zou dat een mooie gelegenheid zijn om met z’n vieren (Ben en Trees samen met dochter Lian en schoonzoon Erik) een minicamping op te starten. Zo gezegd…. Zo gedaan… niet dus! In totaal heeft het zes jaar tijd, energie en geld gekost om aan een bouwvergunning te komen, maar in 2006 is de bouw van deze bedrijfswoning met schuur klaar en is de camping gerealiseerd.

Wat als een mooie uitdaging voor ons vieren begon, veranderde helaas al snel. Op 23 februari 2011 is Erik, na een hevig ziekbed van ruim een jaar, aan de gevolgen van kanker overleden en moeten wij vanaf dan zonder hem deze camping voortzetten. Dat is voor ons soms moeilijk, aangezien deze camping ondermeer Erik's levenswerk was. Wij missen Erik natuurlijk op elk denkbare vlak, maar met betrekking tot de minicamping is het vooral zijn ondernemersgeest en vooral ook technische kennis die wij zo enorm missen.

Na het overlijden van Erik besluiten wij er met z'n drieën helemaal voor te gaan en, hoewel zeker niet altijd even makkelijk, is dat toch goed gelukt, aangezien we zelfs nog een gouden Zoover-award 2018 (met een gemiddelde beoordeling van 9,4) in ontvangst hebben mogen nemen!

In 2019, na 14 mooie kampeerseizoenen, hebben wij besloten een punt te zetten achter deze drukke bezigheid. Ben is inmiddels pensioengerechtigd (en Trees bijna) en Lian heeft zin om tevens een nieuwe uitdaging buiten de deur te zoeken. Bovendien is meer vrijheid in ons privéleven ook erg gewenst. Omdat alle voorzieningen op de camping reeds/nog aanwezig zijn, hebben wij besloten vanaf nu nog wel groepen te ontvangen. Dit is alleen mogelijk op afspraak, waardoor Lian de vrijheid heeft om per 1 januari 2020 tevens als ZZP-er werkzaam te zijn. 

nieuwe situatie vanaf 2020:

We hadden het ons zo mooi bedacht, maar toen kwam het Corona-virus, dat alle plannen overhoop gooide...

Alle ingeplande groepen in 2020 moesten vanwege de noodverordening worden geannuleerd tot 1 juli van dit jaar. Na deze datum lijkt kamperen met gebruik van het sanitairgebouw wel weer toegestaan, maar we merken dat veel groepen terughoudend zijn in hun plannen. En dat is ook best begrijpelijk! De vraag is dan echter, als wij gaan zitten wachten op kampeergroepen of zij zich nog gaan melden, of we dan uiteindelijk iemand hebben kunnen begroeten dit seizoen? En dan te bedenken dat we ook de nodige tijd, energie en geld in de camping hebben gestoken om deze aan te passen naar het groepskamperen...

Omdat Lian als ZZP-er het in deze periode ook lastig heeft om aan werk te komen en geen staatssteun kan/wil ontvangen, heeft zij de plannen noodzakelijkerwijs maar weer gewijzigd en laat zowel in 2020, 2021 en 2022 ook weer individuele kampeerders toe.

 

 

 

Indeling

Het kampeerterrein is eind 2019 qua oppervlakte voor circa 30% verkleind, waarbij het grote grasveld voor kamperen in stand is gebleven. Dit veld (circa 30 x 55 meter) is voorzien van 11 vaste 6-ampére-stroomaansluitingen (uit te breiden naar max 16 stuks). 

Het veld is afgescheiden door een haag, waarmee voorheen de afscheiding met het tweede campingveld werd gevormd. Dit tweede veld is aanzienlijk veranderd met vooraan nu een prachtige kampvuurplaats, zeker geschikt om met 25/30 personen gezellig omheen te zitten. Daarnaast ligt het nieuwe volleybalveld. Het speeltuintje is iets aangepast, maar zeker nog in stand gehouden.

 

     

Ook de parkeerplaats is wat verkleind, maar biedt zeker nog plaats aan 20 auto's.

De overige voorzieningen vindt u in de schuur, waar het sanitair is gevestigd (zie 'Sanitair' op de aparte pagina op deze website). Deze schuur is voorzien van een overkapping (circa 4 x 15 meter). Onder deze overkapping is een aanrechtblad voor de afwas en staat een gezellige loungeset, die dienst doet als 'PROATHUUKSIE'.  In de hoek van de overkapping vindt u tevens het 'milieustraatje'. Tevens is er een inpandige fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er voor het vertier een tafelvoetbalspel, tafeltennistafel en een dambord (gemaakt van een boomstam). Voor vlammende noodgevallen is er de brandblusser.     

Het vertier

Op het veld is er voor de kinderen een speeltuintje met een zandbak met toebehoren, twee traditionele schommels, set ringen met trapeze ertussen en een babyschommel. Tevens zijn er twee houten klimtorens, die ieder voorzien zijn van een glijbaan, eentje is voor zien van klimwand en brandweerstang en de andere toren is voorzien van speelhuisje. Er staat tevens een tunnel-klimrek en een grote trampoline (voorzien van valnet) en in het 'kapschuurtje'  staan diverse (driewieler-)fietsjes, loopauto's, stepjes, skelters, traptrekkers en dergelijke. Hier hangt ook een enorm groot krijtbord. 

Naast de speeltuin is het nieuwe volleybalveld. Wanneer er geen volleybal is, is het volleybalnet verwijderd en staan er twee voetbaldoeltjes. Verder is er op het terrein een jeu de boule-baan, kunt u gezamenlijk klosjesspel Molkka spelen en is het in overleg mogelijk boerengolf te spelen in de wei naast het kampeerterrein.

Op het terrein, bij het sanitair, op de parkeerplaats en vooraan bij de inrit is er de nodige verlichting, waardoor u ook in het donker de weg prima kunt vinden. Ook is het mogelijk om 's avonds met z'n allen gezellig bij het kampvuur te zitten.

Op het kampeerterrein bevindt zich een ren met daarin een aantal konijnen en naast de oprit is een wei voor pony's Luna en Emmy met veulen Martien. Aan de andere zijde van de oprit lopen twee jonge koeien, Romie en Reggie.

 

dscf1947     

 

     

Service

Op de camping bieden we de volgende services:

  • In overleg zijn er afspraken te maken omtrent het bezorgen van brood door de warme bakker uit Vaassen.
  • Poststukken/doorgestuurde kranten/pakketjes worden door ons bij uw kampeerplaats afgeleverd.
  • Wij zijn gelegen aan een bestaande fietsknooppuntenroute. Knooppunten-routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar, alsmede diverse kant-en-klare fietsroutes én wandelroutes.
  • Een AED-apparaat en een uitgebreide EHBO-koffer zijn aanwezig.
  • In overleg kunt u ook buiten de gebruikelijke openingstijden op het naastgelegen erf museum 'Old Boer'n grei op 't Hinkel' (op de boerderij bij Ben en Trees) bezoeken, zo gauw als de Corona-voorschriften dit weer toestaan.
  • Fietsen zijn bij ons niet te huren, maar wel bij een fietsenmaker in de buurt. Uw fiets kunt u stallen in onze prachtige inpandige fietsenstalling, die voorzien is van diverse oplaadpunten.


loungeset verkleind         bord museum aan de weg

 

Sanitair

Tot uw beschikking staan in het eerste vertrek van de sanitaire voorzieningen 3 wastafels met spiegels (waarvan één is voorzien van een afsluitbare cabine), een aanrechtblad met dubbele wasbak voor uw afwas en een wasmachine/droogtrommel/centrifuge, waarmee u tegen een geringe vergoeding uw was kunt doen. Bovendien hangt er een telefoon met telefoonlijst voor noodgevallen. Er hangt tevens een goedgekeurde EHBO-trommel en een AED. In dit vertrek vindt u ook een koelkast die u als extra service mag gebruiken.

Zowel bij de sanitaire voorzieningen, als midden op de camping (bij het speeltuintje) bevindt zich een drinkwatertappunt.

De douches en de toiletten zijn in twee verschillen de vertrekken geïnstalleerd. Er is geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren, aangezien alle cabines op slot kunnen. Tot uw beschikking staan vier douches, drie toiletten en één urinoir. In de toiletruimte zijn altijd wc-papier, zeep en handdoekjes aanwezig. 

Zowel één douche als één toilet is extra ruim, speciaal voor diegene die wat minder mobiel is of voor ouders die hun kinderen willen begeleiden bij het douchen/toiletteren (de extra ruime douchecabine is voorzien van een beugel aan de muur en heeft een flexibele slang met douchekop). In de doucheruimte vindt u achterin een opklapbaar baby aankleedkussen. Ook staat er een douchekrukje. Zowel de douches als de toiletten zijn voorzien van een goede luchtafzuiging. De verlichting gaat in alle vertrekken automatisch aan en uit door middel van bewegingsmelders en tijdschakelaars. Alle vertrekken van het sanitair zijn voorzien van vloerverwarming. Voor de allerkleinsten onder ons is er een babybadje op standaard beschikbaar.

Buiten is een mogelijkheid gecreëerd om uw chemisch toilet te legen.

Onder de overkapping van de schuur hangt een brandblusser en hier bevindt zich tevens nog een tweede aanrechtblad voor uw afwas. U kunt hier ook gebruik maken van de inpandige ruime fietsenstalling (met oplaadpunten voor electrische fietsen).

 

1e vertr sanitair small      douches small       douchecabine small       toilet ruimte small