De camping

Ontstaan van de camping

Ben en Trees hebben zo’n twintig jaar geleden voor de start van deze camping al eens tegen elkaar gezegd, dat op dat kleine stukje grond naast de stal, best een paar tentjes of caravans konden staan. Dat leek hun immers best gezellig. Maar verder dan zo’n los verzinsel is het destijds nooit gekomen. Voor Ben en Trees was/is hun gemengd agrarisch bedrijf al een hele kluif, dus ‘even’ een minicamping erbij, dat werd niet wat. Vele jaren later, toen hun oudste dochter reeds het huis uit was en de andere dochter dat ook wel wilde, ontstond het plan een tweede bedrijfswoning te bouwen. Wanneer deze bedrijfswoning gerealiseerd zou worden, zou dat een mooie gelegenheid zijn om met z’n vieren (Ben en Trees samen met dochter Lian en schoonzoon Erik) een minicamping op te starten. Zo gezegd…. Zo gedaan… niet dus! In totaal heeft het zes jaar tijd, energie en geld gekost om aan een bouwvergunning te komen, maar in 2006 is de bouw van deze bedrijfswoning met schuur klaar en is de camping gerealiseerd.

Wat als een mooie uitdaging voor ons vieren begon, veranderde helaas al snel. Op 23 februari 2011 is Erik, na een hevig ziekbed van ruim een jaar, aan de gevolgen van kanker overleden en moeten wij vanaf dan zonder hem deze camping voortzetten. Dat is voor ons soms moeilijk, aangezien deze camping ondermeer Erik's levenswerk was. Wij missen Erik natuurlijk op elk denkbare vlak, maar met betrekking tot de minicamping is het vooral zijn ondernemersgeest en vooral ook technische kennis die wij zo enorm missen.

Indeling

De camping is ruim aangelegd en biedt plaats aan 32 caravans, campers en tenten. Volgens de richtlijnen mogen er thans 25 caravans/campers/tenten geplaatst worden. Alle kampeerplaatsen zijn ruim opgezet (circa 10 x 15 meter) en voorzien van 6 ampére stroomaansluiting. De camping bestaat uit één groot veld (zonder tussenheggen), zoals hierboven op de plattegrond aangegeven met de nummers 1 tot en met 11. Op de andere veldjes zijn alle kampeerplaatsen door tussenheggen van elkaar gescheiden en zijn inmiddels alle plaatsen voorzien van een tegelplateau voor onder de voortent. Dit tegelplateau is circa 5 meter x 2,75 meter, maar door de diverse extra haringgaten, is het ook voor kleinere voortenten prima geschikt!

Onder de overkapping van de schuur is een aanrechtblad voor de afwas en staat een gezellige loungeset, die dienst doet als 'PROATHUUKSIE'. Hier kunt u heerlijk zitten bijkomen van een lange fietstocht en/of even gezellig kletsen met de andere gasten. 's Ochtends vroeg verschijnt hier een of meerdere kranten, die onder de gasten rouleren. In de hoek van de overkapping vindt u tevens het 'milieustraatje' (plastic container, restvuil container, oud papierbak, glasbak, batterijbak). Tevens is er een inpandige fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er voor het vertier een tafelvoetbalspel, tafeltennistafel en een dambord (gemaakt van een boomstam).

Op de camping is een informatieruimte, waar boeken, magazines, spelletjes en fiets- en wandelroutes liggen. Er hangt een groot folderrek met vele brochures van restaurants, musea en andere voor u mogelijk interessante bedrijven.

Met uw eigen apparatuur kunt u op de gehele camping GRATIS draadloos internetten.

Gebruik van plastic grondzeilen of worteldoek is niet toegestaan op het gras. Ons veld is mooi en willen we graag mooi houden. De ondergrond bestaat uit zandgrond, dat tevens gedraineerd is, dus een plastic zeil in uw voortent is echt niet nodig! Voor tenten wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. Mocht u toch volhardend vasthouden aan een plastic onderzeil, dan raden wij u aan een plek met tegelplateau (nummers 12 t/m 32) te reserveren, daar mag en kunt u alles opleggen wat u wenst!

    

Het vertier

Op het veld is er voor de kinderen een grote zandbak met toebehoren, twee traditionele schommels, set ringen met trapeze ertussen, babyschommel, wipkip, klimrek en duikelrek. Tevens zijn er twee houten klimtorens, die ieder voorzien zijn van een glijbaan, eentje is voor zien van klimwand en brandweerstang en de andere toren is voorzien van speelhuisje. We hebben twee prachtige draai-speeltoestellen: het eierdopje en een draaispiraal! Er staat een MEGA-grote trampoline (voorzien van valnet) en in het 'kapschuurtje' achter de receptie staan diverse (driewieler-)fietsjes, loopauto's, stepjes, skelters, traptrekkers en dergelijke. Hier hangt ook een enorm groot krijtbord. In de wei naast de oprit is een veldje met twee voetbaldoeltjes en daar wordt tevens regelmatig een volleybalnet opgehangen.

Ook voor volwassenen is er het nodige vertier; we hebben een jeu de boule-baan, klosjesspel Molkka, een volleybalveld en is het mogelijk boerengolf te spelen.

Op de camping, de parkeerplaats en langs de oprit is er de nodige verlichting, waardoor u ook in het donker de weg prima kunt vinden.

De ontvangst, onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, vindt plaats in de blokhut die als receptie is ingericht. Deze receptie wordt elke dag op vaste tijden door ons bezet.

Her en der op de camping staan diverse picknicktafels/zitjes waar u gezellig kunt gaan zitten. Op de camping bevindt zich nog een ren met daarin een aantal konijnen en naast de oprit is een wei voor Luna en Emmy, onze pony's. Elke avond worden deze dieren gevoerd en wie het leuk vindt kan mee gaan. Ook is het mogelijk het boerenbedrijf te bekijken.

    

Service

Op de camping bieden we de volgende services:

 • Gedurende het he-pi-arrangement en in de periode van begin juli tot en met circa eind augustus speciale broodjes-service.
 • Er komt elke dag rond 08.00 uur een krant in "het proathuuksie". Deze kan door alle gasten gelezen en teruggelegd worden. Tijdens het hoogseizoen liggen er zelfs meerdere (verschillende) kranten.
 • Poststukken/doorgestuurde kranten/pakketjes worden door ons bij uw kampeerplaats afgeleverd.
 • Goede GRATIS wifi-verbinding op de gehele camping.
 • Onze camping is gelegen aan een bestaande fietsknooppuntenroute. Knooppunten-routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar, alsmede vele kant-en-klare fietsroutes én wandelroutes.
 • Onze minicamping is uitgerust met een AED-apparaat en een uitgebreide EHBO-koffer.
 • Met zekere regelmaat verzorgen wij activiteiten, zoals fietstocht, klosjesspel, volleybal, jeu de boules, boerengolf, bingo, bbq, pannenkoekenbuffet, wandelavonden, enzovoorts.
 • Manfriet (met zijn mobiele frietwagen) zal ook dit seizoen weer diverse keren op de camping aanwezig zijn (op: 20 april, 30 april, 12 mei, 19 mei, 4 juni, 10 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 20 augustus, 1 september en 22 september).
 • Met zekere regelmaat komt de IJscoman (ijssalon Gustoso uit Heerde) op de camping langs.
 • Gedurende het gehele seizoen is elke dinsdagavond en elke woensdagmiddag het "museum" Old Boer'n grei op 't Hinkel (op de boerderij bij Ben en Trees) geopend.
 • Fietsen zijn niet bij ons te huren, maar wel bij een fietsenmaker in de buurt. Uw fiets kunt u stallen in onze prachtige inpandige fietsenstalling, die voorzien is van diverse oplaadpunten.